Varför detta motstånd mot naturlig kvinnohälsa?

Vad är det egentligen för budskap som förmedlas via våra vanligaste medier? Är de verkligen alltid för vårt bästa eller är det andra intressen som styr?

Under det här året här det några mediahändelser som gjort mig så arg att jag inte kände att något jag kunde göra skulle räcka till.

Den händelse som chockade mig mest var när en gynekolog satt i Nyhetsmorgon som ”expert” och påstod att mensen var onödig och inte hade någon egentlig funktion, att den inte behövdes och att det inte fanns några risker med att ta bort den.

En av kommentarerna i videon svarar på frågan om man behöver ha mens alls. Nej, det finns enligt Helena ingen anledning att ha mens, ”Menstruation är inte så bra för kvinnor faktiskt”. Helena påstår även att ”Nej, det finns inga långsiktiga hälsorisker med att ta bort mensen helt med hjälp av p-piller”

Hon påpekar också att om någon annan säger annorlunda så ska man fundera på vad de vill sälja. ”Det finns mycket business i det här” Helena menar alltså att det finns mycket business i att hitta andra vägar, till exempel genom naturmedicin i stället för att ta bort sin mens helt. Min fundering: Är inte det här en enorm business för läkemedelsbolagen, det som du sitter här och marknadsför, Helena?

”Menstruation är inte så bra för kvinnor faktiskt”

Jag skulle vilja sammanfatta Helenas budskap såhär: Akta dig för att hitta naturliga vägar, att förstå din egen rytm och din koppling till naturen. Akta dig för att leta fram orsaken till dina problem och ta i stället en kemisk genväg som stör din rytm ännu mer.

Är det någon mer än jag som tänker att det är Helena som vill sälja någonting? Vad får hon betalt av läkemedelsbolagen för att sitta här i Nyhetsmorgon och intala tjejer och kvinnor att de mår bäst av att ta bort sin mens helt.

Titta på inslaget själv och se hur du känner:

/https://www.youtube.com/embed/1wbB9oCmNLc?si=_pww3Cfq6YeSpI5E

Kvinnor skapar nytt liv!

Nu är det inte så att jag är 100% emot preventivmedel, inte alls, de fyller sina syften. Men att ge saom ett generellt råd till allmänheten att använda p-piller för att slå ut kroppens medfödda funktioner känns allt annat än rätt. Att dessutom ge det som det bästa alternativet till en 17-årig kvinna utan att rekommendera andra undersökningar eller livsstilsförändringar är skrämmande.

Min man satt bredvid när jag såg det här inslaget. Han var lika chockad som jag. Har läkemedelsbolagen fått panik?

Det skrämmer mig när jag tänker på alla de unga tjejer som såg detta och tog Helenas information som sin nya sanning. Jag önskar att kvinnor och unga tjejer ska få lära känna och förstå sina egna kroppar utan att läkemedelsbolagens giriga fingrar är där och petar.

Kroppen är fantastisk! Vi har en naturlig rytm i kvinnokroppen som skapar förutsättningar för nytt liv att växa! På grund av detta byggs våra kroppar om varje månad. Bindvävens struktur förändrats, levern förser livmodern med mera blod och våra energinivåer förändras.

Att vi får mensvärk är inte mensens fel, det beror ofta på stress, onaturlig livsstil och att vi inte håller underkroppen varm. Vidare bidrar stress från samhället, näringsbrister och föroreningar som vi utsätts för varje dag till att kroppens naturliga balans rubbas.

I många kulturer i världen är menstruationen någonting heligt. En period då kvinnan ska vila. Hennes nära avlastar henne så att hon inte behöver göra sina sysslor utan kan gå inåt, ägna sig åt sig själv, vila. I vårt västerländska samhälle ska vi prestera som en man oavsett vilken vecka i månaden det är. Det vill säga, samhället tjänar på om vi skulle ta bort mensen helt. Vi kan då jobba oavbrutet och vi köper mer läkemedel som gynnar BNP. Yey!

Människan är en del av naturens rytmer, och det är logiskt att vår biologi följer dessa cykler. Att lyssna på och anpassa oss efter kroppens signaler snarare än att försöka överrida dem leder ofta till bättre långsiktig hälsa. Vi accepterar årstidernas växlingar och anpassar vårt beteende därefter; varför inte göra detsamma med menstruationscykeln?

Så vad finns det för alternativ?

Så vad säger forskning om alternativen? Alternativen till att gå raka vägen till Helenas förslag är såklart flera, men här kommer ett exempel:

Brist på D-vitamin har i flera studier visats ha en koppling till menssmärtor.

Denna studie – Vitamin D supplementation for primary dysmenorrhea: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial – sammanfattar resultatet på det här sättet;

Conclusion: Vitamin D supplementation in women with primary dysmenorrhea and vitamin D deficiency could improve systemic symptoms and reduce pain intensity, the number of days with pain, and the need for consuming pain-relief medications.”

I den här studien – Vitamin D Supplementation for Premenstrual Syndrome-Related Mood Disorders in Adolescents with Severe Hypovitaminosis D – såg man också tydliga förbättringar i måendet efter en periods intag av hög dos D-vitamin. Resultatet sammanfattas på det här sättet:

”Conclusion: On the basis of the present findings, vitamin D therapy can be proposed as a safe, effective, and convenient method for improving the quality of life in young women with severe hypovitaminosis D and concomitant mood disorders associated with PMS.”

Har du någonsin blivit rekommenderad D-vitamin? Nej, inte jag heller.

Berätta gärna i kommentarerna hur du tänker och känner kring detta ❤️

Author

Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related News & Articles